Начин на приготвяне
За тези празнични сладки си пресяваме брашното в купа, заедно с него пресяваме бакпулвера, пудрата захар, щипката сол.
Смесваме сухите съставки.
Добавяме маслото, Започваме да стриваме между пръстите. След това изсипваме киселото мляко.
Замесваме тестото на ръка, колкото да се събере на една топка. Завиваме я в малко стреч фолио.
Оставяме в хладилник за 30 - 60 минути.
През това време взимаме белтък и го разбиваме на бяла пяна, към него се добавят смлените орехи и канелата - да стане гъста смес.
Изваждаме тестото за нашите орехови сладки от хладилника, набрашняваме си плота и започваме да разточваме с точилката. Разточваме на минимум около 3 мм.
Режем си дълги правоъгълници, по средата слагаме от ореховата смес по малко.
Затваряме, като защипваме двата края, леко навиваме. Режем си празничните пурички и подреждаме върху хартия за печене.
Печем в предварително загрята фурна на 180 °C за 15 минути.
Овалваме или поръсваме с пудра захар, след като се охладят кoледните сладки пурички с канела и орехи.