Оригинално италианско тирамису

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
Оригинално италианско тирамису1 / 7
28/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Сготви30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
"Пригответе си Тирамису по автентична оригинална италианска рецепта. Ние сме очаровани, а вие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква.

Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят.

Бишкотите трябва да са плътно до стените на съда и да са плътно наредени една до друга. Отгоре се слага половината крем и се заглажда. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.

Маже се с остатъка от крема и се поръсва обилно с какаото на прах. Оставя се в хладилник за 8 часа. Преди сервиране се поръсва с настърган шоколад.

Рейтинг

5 8
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка: