Оригинално италианско тирамису

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k
2k
27
5k
28/11/2015
"Пригответе си Тирамису по автентична оригинална италианска рецепта. Ние сме очаровани, а вие?"
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
27 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо282 894
  • Преглеждания за месеца9297
  • Преглеждания за седмицата527
  • Коментирана3 пъти
  • Рейтинг4.2 от 5
  • Сготвена27

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква.

Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят.

Бишкотите трябва да са плътно до стените на съда и да са плътно наредени една до друга. Отгоре се слага половината крем и се заглажда. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.

Маже се с остатъка от крема и се поръсва обилно с какаото на прах. Оставя се в хладилник за 8 часа. Преди сервиране се поръсва с настърган шоколад.

Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
За страхотни сладкиши препоръчваме:
Метален шприц с 13 диска за бисквитки и 8 айсинг приставки
31.25 лв.
Виж ››

Рейтинг

5 7
4 1
3 2
2 0
1 1
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Потребител#248231
Рецептата не става въобще. Нито бишкотите са достатъчно, нито кремът става гъст. Като пишете, Госпожо, че се бърка уточнете с какво. Бишкотите 200г са недостатъчни за нормален стъклен съд. Мерките не са Ви сила определено.
5
1
Albena Raycheva
Albena Raycheva
08.09.2019 21:40
Вместо ликьор ползвах уиски. Много е вкусно
1
0
Яница Николова
Прекрасен десерт!
0
0