gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Тирамису»Оригинално италианско тирамису

Оригинално италианско тирамису

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k279k
Оригинално италианско тирамису1 / 10
28/11/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
8
"Пригответе си Тирамису по автентична оригинална италианска рецепта. Ние сме очаровани, а вие?"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

В изстиналото кафе се добавя ликьорът. Белтъците се разбиват на сняг. Жълтъците се разбиват с пудрата захар до бяло. Добавя се маскарпонето и леко се разбърква.

Добавят се разбитите белтъци. Получава се лек крем. Всяка бишкота се топва за по пет секунди в кафето с ликьор. Половината бишкоти се слагат на дъното на стъклен съд така, че да го запълнят.

Бишкотите трябва да са плътно до стените на съда и да са плътно наредени една до друга. Отгоре се слага половината крем и се заглажда. Вторият слой бишкоти се реди перпендикулярно на първия.

Маже се с остатъка от крема и се поръсва обилно с какаото на прах. Оставя се в хладилник за 8 часа. Преди сервиране тирамисуто се поръсва с настърган шоколад.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
58
41
32
20
11
Дай твоята оценка: