Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Макаронена супа»Супа минестроне по тоскански

Супа минестроне по тоскански

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Супа минестроне по тоскански2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"За някои е просто макаронена супа, но ние знаем, че минестронето е много повече от това - то е култура"

Необходими Продукти

  • моркови - 2 бр.
  • зехтин - 2 с.л.
  • червен фасул - 200 г от консерва
  • бульон - 1 л пилешки от кубчета
  • босилек - 1 с.л. нарязан
  • магданоз - 4 стръка
  • лук - 1/2 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • целина - 1 стрък
  • домати - 2 бр.
  • макарони - 100 г
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лукът се реже на ситно. Морковите се обелват и се режат на тънки кръгчета. Целината се реже на тънки ивици.

Целината, лукът и морковите се слагат в тиган със загретия зехтин и се запържват до омекване на среден огън. Чесънът се нарязва на ситно и се добавя към зеленчуците. Готви се 1 минута.

Доматите се попарват с вряла вода, топват се в студена вода и се обелват, след което се нарязват на ситно и се добавят към сместа в тигана. Зеленчуците се преместват в тенджера и се загряват до кипване.

Добавят се фасулът, макароните и бульонът. Всичко се вари 20 минути на среден огън и накрая се добавят нарязаният магданоз, солта и босилекът. Сервира се гореща.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: