Супа минестроне

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Супа минестроне1 / 2
08/11/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
95 мин.
Порции
5-6
"Тази френска супа е като типичната парижанка - елегантна, уханна и апетитна, ще полудеете по нея"

Необходими Продукти

  • боб - 1 к.ч.
  • грах - 1 ч.ч.
  • тиквички - 2 бр.
  • картофи - 2 бр.
  • домата - 4 бр.
  • чесън - 1 стрък
  • лук - 1 глава
  • макарони - 1 ч.ч. дребни
  • бекон - 2 резена(50 г)
  • бульон - 2 л зеленчуков
  • червено вино - 1/2 в.ч.
  • олио - 3 с.л.
  • кашкавал - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете зрелият фасул още от вечерта. На сутринта се изплаква, залива с прясна вода и се слага да се вари. В отделен съд се загрява зехтина и се запържва ситно нарязаната глава лук.

Лукът се пържи не повече от 1-2 минути, след което се добавя ситно нарязания чесън и наситнения бекон. Продуктите са запържват още няколко минути, след което към тях се прибавят и нарязаните на дребно домати.

Зрелият фасул се сварява почти до омекване, след което се залива със задушените зеленчуци. Добавя се виното, бульон и морковите и се вари още 30 минути на тих огън.

Време е да се добавят и картофите и тиквичките, предварително обелени и нарязани на кубчета, както и граха. Продуктите се варят още 15 минути, добавят се макароните и се вари до омекването им, като при нужда може да се долее топла вода.

Преди сервиране супата се поръсва с настърган кашкавал. По желание може да се добави магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
52
42
30
20
10
Дай твоята оценка: