Начин на приготвяне
Една четвърт от млякото се затопля леко и в него се размива маята. Добавя се захарта и малко брашно и се оставя на топло за 20 минути. Добавя се останалото мляко, останалото брашно и половината сол и се замесва тесто.
Половината масло се разтопява, без да кипва, охлажда се леко и се добавя в тестото по малко, като се меси през цялото време. Оставя се за 1 час на топло. Разделя се на 10 части и всяка част се оформя като малка дълга франзелка.
Чесънът се реже на ситно, добавя се нарязаният на ситно босилек, останалата сол и останалото масло, което също се разтопява. Багетите се редят в тава, постлана с хартия за печене и се оставят на топло за 20 минути.
Разрязват се в средата леко и се мажат със зеленото масло. Яйцето се разбива и с него се мажат отгоре багетите. Пекат се 40 минути на 180 градуса. Сервират се топли или студени.
Коментари