Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Багети»Багети с масло

Багети с масло

Добринка ПетковаДобринка Петкова
Мастър Шеф
1k7k2k8k6
Багети с масло
Снимка: Добринка Петкова
1 / 3
19/01/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Толкова ароматни и вкусни багети няма да намерите никъде - само ние знаем рецептата за тях"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г пълнозърнесто
  • мая - 10 г суха
  • масло - 100 г
  • зехтин - 50 мл
  • вода - 350 мл топла
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята и захарта се разтварят в 50 мл вода и се поръсва с 1-2 с.л. брашно. Поставете купата в съд с гореща вода, за да втаса.

В друга купа пресейте брашното, прибавете солта, разтопеното масло, зехтина и шупналата мая. Замесете меко тесто.

Оставете да си почине 15 минути.

Разделете тестото на 8 равни части, оформете багетите и ги наредете в тава (намазана с масло и поръсена с брашно).

Направете им напречни разрези и ги поръсете със сусам.

Печете на 200 градуса за около 20 минути или докато порозовеят.

Извадете ги от фурната, напръскайте ги с вода и завийте в чиста кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: