Скариди с жива бира

Севда АндрееваСевда АндрееваДжедай1257176
29/11/2015
"Ще ви разкрием тайната на вкусни скариди, но срещу поне една бира "
Приготвяне15 мин.
Готвене10 мин.
Общо25 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 805
  • Преглеждания за месеца29
  • Преглеждания за седмицата6
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

  • скариди - 400 г сурови
  • чесън - 4 скилидки
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бахар - 3 - 4 зърна
  • сол - 10 - 15 зърна хималайска
  • жива бира - 1/2 бутилка
  • лимони - 1 бр.
  • копър - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме скаридите. Накълцваме чесъна.

Поставяме скаридите, чесъна, дафиновия лист, бахара и солта във висок тиган и се заливаме с бирата.

Задушава се на бавен огън 10 минути, докато скаридите почервенеят.

Когато са готови се вадят с решетеста лъжица и се заливат с изстискания лимонов сок.

Поръсват се обилно с наситнения копър.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар