Начин на приготвяне
Хляба замесих в хлебопекарна. Във ваничката прибавям хладка вода, сол, мед, зехтин. Прибавям 100-150 мл квас и накрая брашното. Пускам машината на програма месене за около 10 минути.
Оставям втасването на тестото в изключена машина. След 7-8 ч. изваждам втасалото тесто и леко премесвам отново. В набрашнена форма поставям оформения хляб, поръсвам отгоре с брашно и правя разрези с остър нож. Оставям отново да втаса.
Поставям хляба във фурната на 40-50 градуса за около 50 минути докато се надигне. Изваждам го и включвам фурната на 220 градуса. Вътре поставям купичка с вода за овлажняване на въздуха.
Поставям хляба в горещата фурна и пека 10 минути на 220 градуса, след което намалявам на 190 градуса до пълното изпичане. Готовият хляб се изважда върху решетка докато изстине.
Коментари
Исках да ве попитам дали мога да използвам тестото и за пици ?
Благодаря ,