Домашни мариновани моркови

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
29/11/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене20 мин.
Общо40 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо5 850
  • Преглеждания за месеца19
  • Преглеждания за седмицата24
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • моркови - 500 г
  • чесън - 2 скилидки
  • захар - 1 с.л.
  • оцет - 2 с.л., винен
  • зехтин - 4 с.л.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
  • босилек - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме морковите и ги нарязваме на тънки, дълги ивици. Обелваме и нарязваме чесъна. В малко вода с щипка сол и оцет варим леко морковите.

Правим марината от 2 с.л. зехтин, оцет, кафена лъжичка захар, щипка сол и черен пипер.

Отцеждаме морковите и задушаваме в тиган със зехтин, посипваме със захар. Обръщаме от другата страна, за да се получи цялостна захарнa глазура.

Поливаме с останалия оцет и изваждаме от тигана. Заливаме с маринатата и оставяме за 1 час в хладилника.

Сервираме ги посипани с босилек.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар