Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Прясно зеле с ориз и содена питка

Прясно зеле с ориз и содена питка

Прясно зеле с ориз и содена питка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • зеле - 1 средна зелка
  • олио - 5 с.л.
  • ориз - 1 к.ч.
  • сол
  • червен пипер
  • домати - 1 ч.ч. консерва
  • черен пипер
  • дафинови листа - 2 бр.
  • вода
  • магданоз
  • люти чушки - 1 бр.
  • содена питка
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • бакпулвер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г типово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Скълцаното зеле претрийте с малко сол и го запържете в сгорещено олио за кратко. Овкусете с червен пипер, домати, дафинов лист и черен пипер, объркайте и долейте малко вода.

След като кипне, добавете ориза и варете, докато е готов, като периодично разбърквате. Поръсете със скълцан магданоз, люта чушка и поднесете.

За да приготвите содената питка, разтворете набухвателите в киселото мляко и след като шупне, добавете към брашното. Прибавете яйцето, олиото, солта и замесете средно меко и гладко тесто.

След като почине за 10 минути, разстелете го с ръце в намазнена тавичка и набодете отгоре с вилица. Изпечете питката в загряна фурна 180 градуса за 30 минути, докато хубаво се зачерви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: