Начин на приготвяне
Скълцаното зеле претрийте с малко сол и го запържете в сгорещено олио за кратко. Овкусете с червен пипер, домати, дафинов лист и черен пипер, объркайте и долейте малко вода.
След като кипне, добавете ориза и варете, докато е готов, като периодично разбърквате. Поръсете със скълцан магданоз, люта чушка и поднесете.
За да приготвите содената питка, разтворете набухвателите в киселото мляко и след като шупне, добавете към брашното. Прибавете яйцето, олиото, солта и замесете средно меко и гладко тесто.
След като почине за 10 минути, разстелете го с ръце в намазнена тавичка и набодете отгоре с вилица. Изпечете питката в загряна фурна 180 градуса за 30 минути, докато хубаво се зачерви.