Пълнени питки

Пълнени питки
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
3 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
80 мин.
"Сами ли станахте или неустоимата миризма на пълнени питки ви събуди"

Необходими Продукти

  • мая - 25 г
  • яйца - 1 бр.
  • прясно мляко - 200 мл
  • вода - 100 хладка
  • олио - 3 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • брашно - 600 г
  • плънка
  • сирене - 200 г натрошено, разбъркано с 1 белтък
  • магданоз - 4 - 5 стръка пресен
  • белтъци - за намазване
  • сусам - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте маята с хладката вода, захарта и 2 с. л. брашно. След 10 минути трябва да се е активирала. Добавете я към останалите продукти и замесете тесто. Оставете го да втаса за около 40 минути.

Разделете тестото на две части и от едната разточете голяма кора. С помощта на чаша или форма изрежете еднакви кръгчета. С по-малка чаша или формичка изрежете в половината кръгове и по-малък отвор.

В намазнена тава подредете по-големите кръгчета, намажете с масло, а върху тях сложете и по едно с дупка. Леко притиснете.

Пригответе плънка от натрошено сирене, белтък и нарязан магданоз и запълнете питките с по 1 с.л. плънка във всяка. Оставете ги да втасат още 15 минути, намажете с белтък и поръсете със сусама.

Изпечете питките в загряна на 180 градуса фурна за 25 мин.

Останалото тесто накъсайте на малки топчета, слагайте във всяко по малко плънка и ги подреждайте в намазнена форма за кекс. Изпечената питка намажете с масло, след като я извадите от фурната.

Поднесете пълнените питки с шарена сол и пресни зеленчуци!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
Браво Мария ! виждам че вече си ги приготвила ,благодаря за доверието надявам се да са ви харесали
25.05.2016 19:01
1
Покажи всички подкоментари
Марияна
Марияна
Много вкусна и интересна на вид закуска.
25.05.2016 10:38
1