Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Плакия»Никулденски шаран плакия с лук

Никулденски шаран плакия с лук

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k9587k
Никулденски шаран плакия с лук2 / 2
05/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Това, че не се казвате Николай или Николина, не значи, че няма да ви почерпим с този страхотен Никулденски шаран плакия с лук"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр., около 1.5 кг
  • лук - 8 средно големи глави
  • чесън - 5 скилидки
  • целина - 5 бр. листа
  • домати - 3 бр.
  • лимони - 1 бр.
  • черен пипер - 2 г
  • червен пипер - 2 г
  • орехи - 1 ч.ч.
  • магданоз - 1 връзка
  • сол - 1 с.л.
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме шарана.

Нарязваме лука на кръгчета и го задушаваме в олиото и малко вода до омекване.

Прибавяме нарязания на едро чесън, ситно нарязаните листа от целина, доматите, нарязани на дребно, лимоновия сок, черния и червения пипер и солта.

Изсипваме зеленчуците в тавичка за печене и отгоре слагаме шарана.

Печем на 180 градуса, като от време на време заливаме със соса, образуван в тавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Колко време се пече?
07.11.2022 11:42