Никулденски шаран, пълнен с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
4k
958
3k
Никулденски шаран, пълнен с орехи1 / 2
05/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Сготви60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
"Някои го пекат, но майсторите знаят - шаранът за Никулден задължително трябва да е пълен с орехи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме шаран.

В мазнината и малко вода задушаваме нарязания лук.

Прибавяме нарязания на ситно чесън, счуканите орехи, черния пипер и солта.

Накрая прибавяме ситно нарязания магданоз и добре измития лимон, нарязан на парченца.

Пълним шарана и слагаме в тавичка за печене.

Остатъка от сместа разпределяме около шарана в тавата, а върху него нареждаме няколко кръгчета лимон.

Печем на 180 градуса до готовност.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: