Никулденски шаран, пълнен с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k
3k
959
3k
05/12/2015
"Някои го пекат, но майсторите знаят - шаранът за Никулден задължително трябва да е пълен с орехи "
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции8
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо8 026
  • Преглеждания за месеца96
  • Преглеждания за седмицата13
  • Рейтинг3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме шаран.

В мазнината и малко вода задушаваме нарязания лук.

Прибавяме нарязания на ситно чесън, счуканите орехи, черния пипер и солта.

Накрая прибавяме ситно нарязания магданоз и добре измития лимон, нарязан на парченца.

Пълним шарана и слагаме в тавичка за печене.

Остатъка от сместа разпределяме около шарана в тавата, а върху него нареждаме няколко кръгчета лимон.

Печем на 180 градуса до готовност.

Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Дълбок тиган от неръждаема стомана с двойно дъно 24 см
33.99 лв.
Виж ››

Независимо дали сте напреднал или начинаещ кулинар, дълбокият тиган ще ви спаси във всяка ситуация. Лесно готвене на разнообразие от продукти и ястия. Вашият тиган с двойно дъно ви очаква.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар