Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Никулденски пълнен шаран с бира

Никулденски пълнен шаран с бира

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Никулденски пълнен шаран с бира1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
115 мин.
Порции
8
"Шаран, който е изпил толкова бира при готвенето, просто няма как да не е великолепен"

Необходими Продукти

  • шаран - около 2 кг
  • бира - 500 мл
  • лук - 3 глави
  • орехи - 30 брой
  • галета - 1 с.л.
  • маслини - 10 бр.
  • масло - 30 г
  • черен пипер - 2 г
  • лимонов сок - 3 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистваме и измиваме отвътре и отвън рибата.

Посоляваме и натриваме с черен пипер и лимонов сок. Оставяме я да престои 1 час.

Отделно запържваме лука в половината масло и махаме от котлона.

Прибавяме счуканите орехите, галетата, нарязаните маслини, черния пипер и солта.

С тази смес пълним рибата и я зашиваме, поливаме с бирата.

Печем на 200 градуса в намазана с мазнина тава.

Периодично заливаме рибата с бира.

Към края на печенето я намазваме с останалото масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: