Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Никулденски шаран, пълнен с орехи

Никулденски шаран, пълнен с орехи

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Никулденски шаран, пълнен с орехи2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
90 мин.
Порции
8
"Някои го пекат, но майсторите знаят - шаранът за Никулден задължително трябва да е пълен с орехи"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр., около 1.5 кг
  • лук - 6 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • орехи - 1 ч.ч., счукани
  • черен пипер - 2 г
  • сол - 1 с.л.
  • магданоз - 1 връзка
  • лимони - 1 бр.
  • олио - 70 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистваме и измиваме шарана.

В мазнината и малко вода задушаваме нарязания лук.

Прибавяме нарязания на ситно чесън, счуканите орехи, черния пипер и солта.

Накрая прибавяме ситно нарязания магданоз и добре измития лимон, нарязан на парченца.

Пълним шарана и слагаме в тавичка за печене.

Остатъка от сместа разпределяме около шарана в тавата, а върху него нареждаме няколко кръгчета лимон.

Печем пълнения шаран на 180 градуса до готовност.

Никулденският шаран, пълнен с орехи е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: