Начин на приготвяне
За плънката:
Към каймата прибавяме счукания чесън, нарязания лук и прясното мляко. Посоляваме на вкус. Оставяме плънката за 15 мин. да поеме ароматите.
За тестото:
Отделно приготвяме меко тесто за пелмените от брашното, солта, яйцето и хладката вода. Оставяме го да почине 30 мин. Разточваме го на кора, от която изрязваме кръгове с винена чаша.
Във всеки кръг слагаме част от плънката и прегъваме и прищипваме краищата, които сме намазали с малко белтък. Може да ги притиснем внимателно с вилица, за да станат по-красиви.
Кипваме подсолена вода на котлона, в която изсипваме пелмените, и ги оставяме да се сварят и се качат на повърхността.
За соса:
Маслото се разтапя на котлона и към него се прибавят сметаната и сиренето. Пържи се до разтапяне на сиренето. Готовите пелмени заливаме със соса.