Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пелмени»Домашни пелмени със сметана

Домашни пелмени със сметана

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Домашни пелмени със сметана2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
105 мин.
Порции
4
"Пелмени със сметана, които се топят в устата Без съмнение трябва да бъдат опитани"

Необходими Продукти

  • За тестото
  • брашно - 320 г
  • яйца - 1 бр. + 1 белтък
  • вода - 120 мл, хладка
  • сол - 1 с.л.
  • За плънката
  • кайма - 500 г, смес
  • лук - 30 г
  • прясно мляко - 160 мл
  • брашно - 20 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол - на вкус
  • За соса
  • сирене - 150 г
  • сметана - 250 мл готварска
  • масло - 60 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

За плънката:

Към каймата прибавяме счукания чесън, нарязания лук и прясното мляко. Посоляваме на вкус. Оставяме плънката за 15 мин. да поеме ароматите.

За тестото:

Отделно приготвяме меко тесто за пелмените от брашното, солта, яйцето и хладката вода. Оставяме го да почине 30 мин. Разточваме го на кора, от която изрязваме кръгове с винена чаша.

Във всеки кръг слагаме част от плънката и прегъваме и прищипваме краищата, които сме намазали с малко белтък. Може да ги притиснем внимателно с вилица, за да станат по-красиви.

Кипваме подсолена вода на котлона, в която изсипваме пелмените, и ги оставяме да се сварят и се качат на повърхността.

За соса:

Маслото се разтапя на котлона и към него се прибавят сметаната и сиренето. Пържи се до разтапяне на сиренето. Готовите пелмени заливаме със соса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: