Картофи на фурна с гъби, топено сирене и кашкавал

Рая АндоноваРая Андонова
Готвач
454
2k
812
870
6
04/12/2015
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Сготви+1 точка
8 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо13 155
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена8

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, налива се малко вода и се оставят да се посварят.

Когато омекнат, се добавят гъбите. Слагат се солта, чубрицата и шарената сол.

Когато картофите са почти готови, всичко се изсипва в тава. Нарязва се топено сирене на малки парченца и се разхвърля върху картофите (може и да се разбърка, за да не е само отгоре).

Пече се във фурната на 180 градуса. 5-10 минути по-късно, когато се разтопи топеното сирене, тавата се вади и отгоре се поръсва настърган кашкавал.

Връща се обратно във фурната - само да се разтопи и кашкавалът.

* Ако предпочитате кашкавала препечен, може да се остави за повече време във фурната.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Мариана
Мариана
01.02.2016 22:34
Бързо,лесно и вкусно!
0
0