Начин на приготвяне
Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Слагат се в тенджера, налива се малко вода и се оставят да се посварят.
Когато омекнат, се добавят гъбите. Слагат се солта, чубрицата и шарената сол.
Когато картофите са почти готови, всичко се изсипва в тава. Нарязва се топено сирене на малки парченца и се разхвърля върху картофите (може и да се разбърка, за да не е само отгоре).
Пече се във фурната на 180 градуса. 5-10 минути по-късно, когато се разтопи топеното сирене, тавата се вади и отгоре се поръсва настърган кашкавал.
Връща се обратно във фурната - само да се разтопи и кашкавалът.
* Ако предпочитате кашкавала препечен, може да се остави за повече време във фурната.
Коментари