Начин на приготвяне
Дръжките на чушките се отстраняват. Чушките се поливат със студена вода и се оставят за 20-25 минути.
Лукът се нарязва на ситно, морковът се реже на много ситни кубчета. Лукът се запържва до прозрачно, добавя се морковът и се запържва около 5 минути.
Добавя се оризът и се запържва за около 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се солта, червеният пипер, доматеното пюре и се пържи 2 минути при непрекъснато бъркане на среден огън.
Добавя се топлата вода и се оставя да къкри, докато оризът поеме водата. След като оризът омекне, съдът се сваля от котлона.
С тази смес внимателно се пълнят чушките с помощта на чаена лъжичка, за да не се разкъсат. Редят се в тава и се заливат с около 100-150 милилитра вода.
Тя трябва да покрива малко повече от средата на чушките. Пекат се 40 минути на 170 градуса.