Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени чушки»Сухи чушки, пълнени с ориз

Сухи чушки, пълнени с ориз

Марина НордМарина Норд
Готвач
3k3k27
Сухи чушки, пълнени с ориз3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
105 мин.
Порции
10

Необходими Продукти

  • сухи чушки - 20 бр.
  • лук - 2 глави
  • ориз - 1 и 1/2 ч.ч.
  • вода - 4 и 1/2 ч.ч.
  • моркови - 2 бр.
  • доматено пюре - 1 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • червен пипер - 1/4 ч.л.
  • олио - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дръжките на чушките се отстраняват. Чушките се поливат със студена вода и се оставят за 20-25 минути.

Лукът се нарязва на ситно, морковът се реже на много ситни кубчета. Лукът се запържва до прозрачно, добавя се морковът и се запържва около 5 минути.

Добавя се оризът и се запържва за около 3 минути при непрекъснато бъркане. Добавя се солта, червеният пипер, доматеното пюре и се пържи 2 минути при непрекъснато бъркане на среден огън.

Добавя се топлата вода и се оставя да къкри, докато оризът поеме водата. След като оризът омекне, съдът се сваля от котлона.

С тази смес внимателно се пълнят чушките с помощта на чаена лъжичка, за да не се разкъсат. Редят се в тава и се заливат с около 100-150 милилитра вода.

Тя трябва да покрива малко повече от средата на чушките. Пекат се 40 минути на 170 градуса.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: