Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно. Хлябът се накисва във вода и се отцежда. Магданозът се реже на ситно.
Каймата се смесва с хляба, лука, яйцето, магданоза, солта и се замесва. Правят се топчета и се пържат по 2-3 минути от всяка страна на среден огън. Похлупват се с капак и се оставят за още 3 минути.
Вадят се и се слагат в отделен съд, който се похлупва с капак. Доматите се настъргват, чесънът и магданозът се режат на ситно. В мазнината от пърженето на кюфтетата се пържат доматите 3 минути, добавя се доматеното пюре и чесънът и се похлупва с капак.
Задушава се 4 минути. Добавя се бульонът и след като сосът кипне, котлонът се намалява до минимум и се оставя да къкри 5 минути при непрекъснато бъркане.
Добавя се солта и магданозът, сваля се от котлона и се разбърква. Фарфалините се сваряват в солена вода, отцеждат се и се сервират, като се поливат с доматения сос и отгоре се слагат кюфтета.