Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем супи»Супа от леща»Пасирана супа от оранжева леща

Пасирана супа от оранжева леща

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Пасирана супа от оранжева леща2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Само от вашето въображение и вкус зависи с какво ще гарнирате тази вкусна супа от леща"

Необходими Продукти

  • оранжева леща - 300 г
  • лук - 1 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • къри - 1 с.л.
  • олио - 3 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • вода - 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме старателно леща под течаща вода и слагаме да се свари в студена вода.

След като заври, към нея прибавяме нарязаните на ситно лук, морков, чесън и кърито.

Необходими са около 30 мин, за да се свари лещата. Когато е готова, я дърпаме от котлона и пасираме до получаването на хомогенна смес.

Поръсваме с мащерката и сервираме топла, като може да гарнирате по желание.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: