Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Крем Супи»Тиквена Супа»Пасирана супа с тиква и джинджифил

Пасирана супа с тиква и джинджифил

Пасирана супа с тиква и джинджифил
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
19/10/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
3
"Есента е дошла, когато от кухнята се носи неустоим аромат на вкусна пасирана супа с тиква и джинджифил"

Необходими Продукти

  • тиква - 2 ч.ч.
  • лук - 1 бр.
  • чесън - 1 скилидка
  • масло - 2 с.л.
  • олио - 1 с.л.
  • прясно мляко - 100 мл
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1 щипка
  • джинджифил - 1 ч.л.
  • тиквени семена - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквата се почиства и нарязва на кубчета. Лукът, чесънът и джинджифилът се нарязват на ситно.

Загрява се масло и олио в тенджерка и се задушават за кратко. Добавя се нарязаната тиква и поръсваме сол, черен пипер и се задушава за 4-5 минути.

Зеленчуковият бульон се разбърква с гореща вода и сипва при зеленчуците. Вари се 20 минути, после се сваля от котлона и се пасира.

Прибавя се прясното мляко и се връща на котлона за 2-3 минути да кипне. Поднасяме супата поръсена с тиквени семена.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: