Начин на приготвяне
Измиваме и обелваме картофите, рендосваме ги на едро ренде.
Нарязваме лука на ситно и го изстискваме от водата. Добавяме го към картофите.
Настъргваме сиренето и кашкавала и го разбъркваме с разбитите яйца. Добавяме ги към зеленчуците.
Овкусяваме всичко с пресния джоджен, накълцан на ситно, самардалата и чубрицата.
В незалепващ тиган слагаме олио, като намазваме и стените на тигана до ръба.
Намазваме три кори за баница с олио и ги слагаме една върху друга в тигана, като краищата им излизат извън него.
Сипваме половината от плънката и притискаме леко и към стените, за да се оформи по размера на тигана.
Отгоре покриваме с още три намаслени кори и завиваме краищата им добре навътре, за да не излизат и прегорят.
Печем пататника под капак на умерено загрят котлон.
Когато се зачерви отдолу го обръщаме от другата страна с помощта на чиния или дъска и се запича за още малко. След като сме го обърнали, печем без капак за се получи хрупкава коричка.
Същото повтаряме и с останалата част от плънката и корите.
Когато е готов, го намазваме хубаво с масло и го оставяме да изстине.