Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кашкавалки»Сполучливи кашкавалки на фурна

Сполучливи кашкавалки на фурна

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Сполучливи кашкавалки на фурна4 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
10
"Усещате ли аромата на топли, топли и благоуханни кашкавалки, който се носи из въздуха?"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • кисело мляко - една и половина чаена чаша
  • олио - 1 супена лъжица
  • сирене - 200 грама
  • брашно - 4 чаени чаши
  • сода бикарбонат - 1 чаена лъжичка
  • кашкавал
  • масло
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Омесваме меко тесто от яйцата, киселото мляко, олиото, сиренето и брашното със содата.

Намазваме ръцете с олио и правим топчици. Нареждаме в тава - намазана с олио на голямо разстояние - защото се надуват.

Отгоре на всяко топче слагаме по парченце масло и стържем кашкавал. Печем кашкавалките в умерена фурна.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
531
412
38
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#236397
Потребител#236397
Току що ги направих.Излязоха сполучливи. Другият път ще прибавя повече сирене или малко сол, защото сякаш имат нужда от сол. От това количество смес излязоха 22 броя, като може и да са по-малки и ще бъдат повече. Пекох ги на 190 градуса с вентилатор до зачервяване и накрая добавих и малко кашкавал за разкош, защото въпреки името си това за мен са по-скоро сиренки.Аз също добавих суха мая за да са по-меки. Благодаря за останалите коментари, които всъщност ме накараха да ги пробвам. Децата също много ги харесаха.
09.08.2019 12:05
1
Mariya Vasileva
Mariya Vasileva
Много хубави закуски се получиха, но и аз добавих 1 пакетче суха мая
10.06.2019 12:06
Monika Ivanova
Monika Ivanova
много сполучлива рецепта. опитах и се получи
14.05.2016 19:54
1
Ваня Георгиева
Ваня Георгиева
И моите се получиха много добре.
14.05.2016 10:58
Елена
Елена
Много вкусни станаха ! Аз смесих пълнозърнесто с бяло брашно . Само ще добавя , че за доомесване отидоха още някъде 2 ч.ч. бяло брашно . Отгоре хууубаво ги полях с олио . Браво , много хубава рецепта ! ;)
14.05.2016 09:24
1
maria
maria
много вкусни!
21.12.2015 19:04
2
Mishele
Mishele
Kashkavalkite stavat strahotni,osobeno ako dobavite poveche natrosheno sirence v testoto!
20.06.2013 16:37
1
александра
александра
Мммммм много хубяви станаха! Вкусни и плекрасни! Аз малко намалих млякото и добавих малко вода, плюс една суха мая на доктор Откер. Втасаха за около 40 мин. и се опекоха много бързо. Чудни са. Благодаря за рецептата! :)
08.06.2013 10:42
2
teri
teri
кога се слагат маслото и кашкавала
03.06.2013 13:02
3
миланова
миланова
към тази рецепта прибавете и една мая,стават перфектни!
20.04.2013 20:28
1
З. Исаева
З. Исаева
На нас много ни харесаха, и се получиха перфектни, в никакъв случай твърди! Дори и на следващият ден бяха достатъчно меки да си ги хапнем! Благодаря на Христина за рецептата! Поздрави! :)))
29.09.2012 21:19
г димитрова
г димитрова
много хубави след изпичане напръскайте с вода ако са по твърдички
09.06.2012 14:54
1
sunshine4eto
sunshine4eto
щеше ми се да са малко по- пухкави,а те са доста твърдички, но то без мая...толкова :(
09.06.2012 13:01
1