Постни палачинки с дюлево сладко

Криси ЧерниковаКриси Черникова
Дарт Вейдър
162
82
1574
06/12/2015
Приготвяне15 мин.
Готвене25 мин.
Общо40 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 248
  • Преглеждания за месеца31
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • царевично брашно - 2 с.л.
  • брашно - 11 с.л. бяло
  • хималайска сол - 2 щ.
  • захар - 2 щ.
  • оцет - 1 к.л. ябълков
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сладко - от дюли
  • масло - 2 с.л. слънчогледово
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме двата вида брашно в дълбока купа. Наливаме около 2 и 1/2 ч.ч. вода. Добавяме солта, захарта, содата, оцета и мазнината. Бъркаме продължително и бавно, като целта е да се получи каша като за класически палачинки.

Междувременно загряваме и леко намазнения тиган. Загребваме по малко от кашата и разпределя върху тигана.

Печем на умерена температура до златисто от двете страни. След това мажем всяка палачинка с дюлево сладко и поднасяме.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар