Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Вита Баница»Баница с кори на сач

Баница с кори на сач

Диана КостоваДиана Костова
Готвач
132322k209
09/12/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"С какви кори баницата става по-вкусна според вас - фини точени или кори на сач?"

Необходими Продукти

  • яйца - 5 бр.
  • сирене - 500 гр.
  • кисело мляко - 1/2 кофичка
  • сода - 1 чаена лъжичка
  • брашно - 1 супена лъжица
  • масло - 150 гр.
  • кори на сач - 1 пакет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтапяме маслото. Разбиваме яйцата, добавяме млякото със содата, после брашното, и накрая натрошаваме сиренето.

Мажем корите с масло, слагаме 3 - 4 супени лъжици от сместа, и навиваме по дължината на кората.

Редим в тавичката.

Печем на 200 градуса без вентилатор 35 мин., изваждаме баницата, намазваме с останалото масло и допичаме още 5 мин. с вентилатор.

Задушаваме за 10 - 15 мин.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Росица Маринова
Росица Маринова
Признавам си ,че досега като съм правила баница не съм я навивала по този начин и не съм й слага прясно мляко, но определно тази ми стана любима !!!
Страхотна и ароматна ,пухкава и сочна ми се получи - адмирации :) :) :)
14.04.2018 10:45