Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Пърленки»Содени пърленки

Содени пърленки

Содени пърленки
Снимка: Весела Савова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
8
"Когато нямате време да печете хляб, пригответе тези ароматни содени пърленки!"

Необходими Продукти

  • брашно
  • кисело мляко - 1 к. ч.
  • сода - 1 с.л.
  • яйца - 2 бр.
  • сол
  • зехтин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко с разбитата в него сода. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното. Колко да е то? Колкото поеме, така че да стане хубаво и не лепкаво тесто.

Прибавете към тестото и малко зехтин. Намазнете тигана и сложете на котлона да се загрее. През това време откъсвайте от тестото една топка, която се разтегля с ръце. (става и със точилка) Разтягайте колкото можете повече. Дори и да се скъса някъде, това не е проблем.

Сложете пърленката в тигана, а през това време правете следващата. Обърнете пърленката, която е в тигана и така докато хване лек загар. Стават много бързо и много вкусно.

Може докато са топли още да ги намажете с масло и да ги поръсите с чубрица или да ги натъркате с чесън.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: