Начин на приготвяне
Разбийте яйцата и към тях добавете киселото мляко с разбитата в него сода. Разбъркайте добре и започнете да добавяте брашното. Колко да е то? Колкото поеме, така че да стане хубаво и не лепкаво тесто.
Прибавете към тестото и малко зехтин. Намазнете тигана и сложете на котлона да се загрее. През това време откъсвайте от тестото една топка, която се разтегля с ръце. (става и със точилка) Разтягайте колкото можете повече. Дори и да се скъса някъде, това не е проблем.
Сложете пърленката в тигана, а през това време правете следващата. Обърнете пърленката, която е в тигана и така докато хване лек загар. Стават много бързо и много вкусно.
Може докато са топли още да ги намажете с масло и да ги поръсите с чубрица или да ги натъркате с чесън.