Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и Печива»Кашкавалки»Кашкавалки с царевично брашно

Кашкавалки с царевично брашно

Кашкавалки с царевично брашно
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 2
11/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Тези кашкавалки са тотален хит последните дни. Лесни и вкусни за цялото семейство. Гарантираме!"

Необходими Продукти

  • брашно - 3 ч.ч.
  • царевично брашно - 1 ч.ч.
  • мая - 20 г
  • вода - 100 мл хладка
  • прясно мляко - 150 мл
  • кисело мляко - 2 с.л.
  • сода бикарбонат - 1 щипка
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • кашкавал - 100 г
  • яйца - 1 бр.
  • белтъци - 1 бр.
  • олио - 2 с.л.
  • маково семе - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в хладката вода и щом шупне замесете тесто с двата вида брашно и останалите продукти, но без кашкавала. Оставете на топло място да втаса 30 минути, като покриете тестото с фолио.

След това го разделете на 12 части и всяка една се оформя с ръце като мекица. Поръсете ги с настърган кашкавал и навийте на рулце, а след това на възел или охлюви.

Отгоре намажете с разбит белтък, поръсете с маково семе и печете в умерена фурна до готовност. Намажете ги с масло и покрийте за кратко с кърпа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

ВИЛИ-Виолета Матева
ВИЛИ-Виолета Матева
благодаря ,много са вкусни
11.12.2015 21:09
Ilaria
Ilaria
Много ми допадна рецептата :)
11.12.2015 15:01