Телешки джолан с бяло вино

Севда АндрееваСевда Андреева
Джедай
1k4k957
Телешки джолан с бяло вино1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
150 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 кг
  • масло - 50 г
  • брашно - 3 с.л.
  • лук - 3 глави
  • чесън - 3 скилидки
  • вода - 1 ч.ч.
  • доматено пюре - 2 с.л.
  • домати - 4 бр.
  • босилек - на вкус
  • магданоз - 1/2 връзка
  • черен пипер - на вкус
  • бяло вино - 1 ч.ч.
  • сол - на вкус
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме телешкия джолан, овалваме парчетата в брашно и запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме лука и чесъна, почистени и нарязани.

Когато зеленчуците се позапържат, прибавяме лъжица брашно, разбъркваме и доливаме водата, с предварително размитото доматено пюре и обелените и нарязани домати. Разбъркваме добре и задушаваме 1 час.

Добавяме нарязания магданоз, босилека, черния, червен пипер и сол на вкус. Изсипваме виното и готвим още 10 минути. Поднасяме с картофи.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: