Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Бирени Мезета»Телешки език с бяло вино и масло

Телешки език с бяло вино и масло

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5274k1k2k5
Телешки език с бяло вино и масло
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 3
20/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
110 мин.
Порции
2
"Деликатес за ценители!"

Необходими Продукти

  • телешки език - 1 бр.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • сол - 1 к.л.
  • краве масло - 200 г
  • бяло вино - 100 мл
  • универсална подправка - на вкус (пикантина)
  • черен пипер - на вкус
  • лимон - за доовкусяване и декор
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешкият език се слага в тенджера под налягане с вода, заварява се и се отстранява пяната отгоре. Слага се сол, дафинов лист и едва тогава се слага капакът на тенджерата. Вари се около 50 минути и се проверява за готовност.

Свареният език се изважда от бульона и обелва. Оставя се да изстине, за да стегне и да може по-лесно да нарежете на тънки ивици.

Изпържете го на няколко пъти (като се нареже езикът, се получават доста парченца - не препълвайте тигана) в разтопеното предварително краве масло, бялото вино и подправките.

Когато езикът остане само на мазнина и е с приятен леко препържен цвят, е готов.

Сервирайте мезето топло с резен лимон.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: