Gotvach.bg»Рецепти»Пица»Домашна пица Маргарита

Домашна пица Маргарита

редакция:
Домашна пица Маргарита1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Бон Апети с перфектната домашна пица Маргарита."

Необходими Продукти

  • за блата
  • брашно - 250 г тип 00 + за поръсване
  • прясна мая - 25 г или 8 г суха мая
  • хладка вода - 150 мл
  • зехтин - 1 с.л. + допълнително зехтин за намазване
  • захар - 1 ч.л.
  • за доматен сос
  • чесън - 1 малка скилидка
  • босилек - 5 листа
  • зехтин - 3 с.л.
  • домати - 1 консерва на кубчета (400 г)
  • за плънка
  • моцарела - 2 х по 125 г всяка
  • босилек - листа пресен
  • зехтин - за поливане отгоре екстра върджин
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Активирайте маята + захарта + 1 с.л. брашно в хладката вода. След като се активира, омесете тестото за пица, като смесите маята, брашното - пресято, , захар и щипка сол за разкош.

Оставете тестото да втаса на уютно място, покрито с кърпа.

Готовото тесто се разстила на блат за пица, като не е препоръчително да използвате точилка. Издърпайте с ръце и оформете хубав борд на блата за пица.

За доматения сос, който е добре да подготвите предварително, задушете скилидка чесън, добавете доматите и варете до леко редуциране. Овкусете, пасирайте заедно с босилек.

Намажете изстиналия сос върху блата, като оставите краищата леко оголени.

Отгоре подредете кръгчета моцарела, полейте малко зехтин и печете пица Маргарита до готовност.

Поднесете италианската пица с с листенца босилек отгоре и струйка зехтин.

Бон Апети с перфектната домашна пица Маргарита!

Вижте още съвети за перфектен сос за пица, както и идеалните сирена за пици.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Е, какви са дозите на брашно, сода и др.? Който не е вещ, как ще разбере?
17.09.2024 14:21
1
Покажи всички подкоментари
Кристина Черникова
Кристина Черникова
И аз ще я пробвам тези дни.
12.12.2015 15:48
1
1
Покажи всички подкоментари