Начин на приготвяне
Активирайте маята + захарта + 1 с.л. брашно в хладката вода. След като се активира, омесете тестото за пица, като смесите маята, брашното - пресято, , захар и щипка сол за разкош.
Оставете тестото да втаса на уютно място, покрито с кърпа.
Готовото тесто се разстила на блат за пица, като не е препоръчително да използвате точилка. Издърпайте с ръце и оформете хубав борд на блата за пица.
За доматения сос, който е добре да подготвите предварително, задушете скилидка чесън, добавете доматите и варете до леко редуциране. Овкусете, пасирайте заедно с босилек.
Намажете изстиналия сос върху блата, като оставите краищата леко оголени.
Отгоре подредете кръгчета моцарела, полейте малко зехтин и печете пица Маргарита до готовност.
Поднесете италианската пица с с листенца босилек отгоре и струйка зехтин.
Бон Апети с перфектната домашна пица Маргарита!
Вижте още съвети за перфектен сос за пица, както и идеалните сирена за пици.
Коментари