Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Турска баклава

Турска баклава

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6854k2k2k9
Турска баклава3 / 4
11/12/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
300 мин.
Порции
10
"Ако ще е баклава - да е турска - ето и нашата изпитана рецепта за нея"

Необходими Продукти

  • кори - 500 г фини
  • масло - 300 г
  • орехи - 250 г
  • За сиропа
  • захар - 750 г
  • вода - 500 мл
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Корите се нареждат една върху друга. Когато се наредят две трети от корите се слага плънката от орехи.

Нареждат се останалите кори и баклавата се нарязва с остър нож на триъгълници, квадрати или ромбове.

Залива се равномерно с кипяща мазнина и се пече до зачервяване.

Опечена и изстинала, баклавата се залива с хладък сироп, който е врял около 10 мин.

Към сиропа се слага киселина - лимон или лимонтузу на вкус, за да не се озахари баклавата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: