Портокалов кейк

Мартина ТраковаМартина Тракова
Помощник Готвач
138
564
244
384
1
16/12/2015
"Винаги може да почнете диетата отново от понеделник, но портокалов кейк има само днес "
Приготвяне20 мин.
Готвене40 мин.
Общо60 мин.
Порции6 - 8
Сготви+1 точка
6 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо4 979
  • Преглеждания за месеца1
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена6

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресяваме брашното, бакпулвера и содата три пъти, за да се смесят добре.

Кондензираното мляко, портокаловият сок, лимоновият сок, ванилията и захарта се смесват заедно.

Тази течна смес добавяме към сухите съставки. Добавяме и настърганата кора.

Разбърква се добре до получаване на кексово тесто. В намазана тавичка с масло, която сте и набрашнили леко, се изсипва сместа.

Пече се в предварително загрята фурна на 190 градуса за 30 минути или до суха клечка.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар