Маймунски хляб

ралицаралица
Новак
1980
Маймунски хляб1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"С огромно удоволствие ще си хапвате от този маймунски хляб"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 450 г
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 3 с.л.
  • сол - ½ ч.л.
  • мая - 15 г
  • масло - 120 г краве
  • кафява захар - ½ ч.ч.
  • канела - ½ ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята заедно със затопленото мляко и захарта се разбъркват, прибавя се брашно и яйцето. Малко по малко замесвате тесто от съставките. Месете, докато се получи меко, гладко и еластично тесто.

Сложете тестото в купа и го намажете с олио, след което покрийте купата с кърпа или фолио за свежо съхранение. Тестото трябва да втаса и да удвои обема си.

Докато тестото за сладкия маймунски хляб втасва, разтопете маслото, а в чиния смесете кафявата захар и канелата. Когато тестото втаса го извадете от купата и го накъсайте на парчета с приблизително еднаква големина.

Всяко топче тесто потопете първо в маслото, след което го оваляйте в захарта и накрая го сложете във форма за кекс.

След като оваляте всички парченца от тестото и ги наредите във формата за кекс. Печем на 180 градуса и за около 40 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: