Начин на приготвяне
Маята заедно със затопленото мляко и захарта се разбъркват, прибавя се брашно и яйцето. Малко по малко замесвате тесто от съставките. Месете, докато се получи меко, гладко и еластично тесто.
Сложете тестото в купа и го намажете с олио, след което покрийте купата с кърпа или фолио за свежо съхранение. Тестото трябва да втаса и да удвои обема си.
Докато тестото за сладкия маймунски хляб втасва, разтопете маслото, а в чиния смесете кафявата захар и канелата. Когато тестото втаса го извадете от купата и го накъсайте на парчета с приблизително еднаква големина.
Всяко топче тесто потопете първо в маслото, след което го оваляйте в захарта и накрая го сложете във форма за кекс.
След като оваляте всички парченца от тестото и ги наредите във формата за кекс. Печем на 180 градуса и за около 40 минути.