Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Питки»Пухкав Маймунски хляб

Пухкав Маймунски хляб

Пухкав Маймунски хляб
Снимка: Кулинарна мрежа
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6
"Пухкав и много мекичък Маймунски хляб"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл топла
  • мая - 1 бр. суха /или 1/2 прясна/
  • олио - 2 с.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 и 1/2 ч.л.
  • подправки
  • червен пипер
  • сусам
  • кимион - черен на зърна
  • чубрица
  • шарена сол
  • мента - суха
  • къри
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното. Ако ползвате суха мая, директно я добавете при брашното заедно с останалите продукти.

Ако ползвате жива, я активирайте със захарта и топлата вода. Прибавете към брашното с олиото и солта.

Месите до меко и гладко тесто. Втасва до увеличаване на обема два пъти.

След това разделете тестото на топки и всяко топче овалвате в подправка по ваш избор, за да оформите маймунския хляб.

Можете да ползвате червен пипер, мащерка, чубрица и т.н., в рецептата съм посочила тези, които аз използвах.

Подредете в тава за печене всяко топче. Приготвената питка втасва 30 мин.

Печете на 180 градуса около 35-40 мин до зачервяване.

Имате вкусен и много пухкав маймунски хляб!

Източник: Даниела Кънчева по рецепта на Хриси Мартинова - Кулинарна мрежа

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: