Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Сладък хляб»Маймунски хляб-пица

Маймунски хляб-пица

Pepka BojidarovaPepka Bojidarova
Новак
194
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
80 мин.
Порции
12 парчета
"Дали само на нас ни се струва, че това ще бъде най-вкусното нещо, което ще хапнем днес?"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 - 700 г бяло
  • хладка вода - 200 мл
  • готварска сметана - 150 мл
  • мая - 1/2 кубче жива
  • зехтин - 3 с.л.
  • сода - 1 ч.л.
  • захар - 1 с.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • белтък - 1 яйце и един
  • За потапянето на тестените топчета
  • лютеница - 5 - 6 с.л.
  • зехтин - 1 непълна к.ч.
  • босилек - 2 щипки сушен
  • чубрица - 2 щипки
  • чесън - 3 скилидки, нарязани на ситно
  • Плънка
  • кашкавал - 150 г
  • шунка - 100 г
  • свинско месо - 200 г запържено до готово
  • жълтък - 1 бр.
  • сметана - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В малка купа се сипват 3-4 супени лъжици от водата, щипка захар,

1 ч.л. брашно, което се оставя да шупне 15 минути.

Замесвате тестото и го оставяте да удвои обема си, след което разточвате обга с дебелина 2 см, късате малко парченца, колкото орех, потапяте в сместа с лютеницата и зехтина и така редите един ред.

След което изсипвате по-голямата част от плънката, отгоре продължавате с топчетата.

Когата сте готови с реденето и ви е останало от сместа с лютеницата, разбърквате я с жълтъка и заливате отгоре:)

Печете 45-50 минути на 180 градуса с вентилатор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: