Начин на приготвяне
Натрошете маята в леко затоплена вода и добавете захарта. Покрийте за 10-тина минути, за да шупне маята.
Пресейте брашното със солта, оформете кладенче в средата. Сипете активираната мая и всички други продукти, необходими за тестото.
Постепенно замесете меко и нелепнещо тесто. Покрийте и го оставете на топло за около 50 минути, за втаса и удвои обема си.
Сипете 100-те мл олио в купа и добавете всички подправки.
Кашкавала и шунката нарежете на ситно.
Откъсвайте малки топчета от тестото и във всяко едно слагайте парченце шунка и кашкавал.
Всяко топче с плънка потапяйте в ароматното олио и слагайте в приготвена форма за кекс. Процедирайте така до изчерпване на цялото тесто.
Оставете хляба да втаса за 30-тина минути.
Загрейте фурната на 180 градуса и печете маймунския хляб до готовност - около 35 минути.
Моят маймунски хляб е много вкусен.