Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Моят маймунски хляб

Моят маймунски хляб

Моят маймунски хляб
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Страхотен маймунски хляб, който трябва да се научите да правите, затова си запишете рецептата"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 150 мл
  • брашно - 500 грама
  • яйца - 1 брой
  • вода - 100 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • олио - 50 мл
  • захар - 1.5 ч.л.
  • прясна мая - 20 грама (1/2 кубче)
  • плънка
  • олио - 100 мл
  • пушен червен пипер
  • лют червен пипер - на люспи
  • балканска ръсеница
  • шунка - 150 грама
  • кашкавал - 150 грама
  • мащерка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Натрошете маята в леко затоплена вода и добавете захарта. Покрийте за 10-тина минути, за да шупне маята.

Пресейте брашното със солта, оформете кладенче в средата. Сипете активираната мая и всички други продукти, необходими за тестото.

Постепенно замесете меко и нелепнещо тесто. Покрийте и го оставете на топло за около 50 минути, за втаса и удвои обема си.

Сипете 100-те мл олио в купа и добавете всички подправки.

Кашкавала и шунката нарежете на ситно.

Откъсвайте малки топчета от тестото и във всяко едно слагайте парченце шунка и кашкавал.

Всяко топче с плънка потапяйте в ароматното олио и слагайте в приготвена форма за кекс. Процедирайте така до изчерпване на цялото тесто.

Оставете хляба да втаса за 30-тина минути.

Загрейте фурната на 180 градуса и печете маймунския хляб до готовност - около 35 минути.

Моят маймунски хляб е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: