Начин на приготвяне
ч.ч. = 220 мл.
Разтопете маслото и прибавете към него (докато е още горещо) олио (30 мл), сухия чесън и всички останали подправки. Разбъркайте и оставете подправките да отпуснат ароматите си.
Разтворете маята и захарта в леко затоплена вода. Покрийте съда и оставете за 10 минути.
Пресейте брашното, добавете към него солта, разбъркайте и направете кладенче.
Прибавете активираната мая, яйцето, 3 с.л. олио и замесете меко тесто, като първоначално бъркате с дървена лъжица. След това набрашнете плота и доомесете за кратко, докато получите гладко и еластично тесто.
Намажете го с малко олио и сложете във фурната, която включете на 50 градуса. След 20 минути тестото ще е удвоило обема си.
През това време нарежете на малки кубчета топеното сирене, кашкавала и колбаса. Може да добавите и друг вид плънка като например бяло сирене, моцарела или каквото имате в хладилника.
Премесете за кратко тестото, без да добавяте брашно.
От тестото късайте късчета с големина на орех. В центъра им поставете от плънката и оформете на топче. Всяко топче потапяйте в ароматното масло.
Подредете ги в дълбока форма за кекс.
Върнете отново в загряната фурна за 20 минути за повторно втасване.
След това увеличете на 180 градуса и печете маймунския хляб 30 минути до приятен загар.
Получи се много ароматен и вкусен чеснов маймунски хляб.
Коментари