Начин на приготвяне
Изчистете шарана от вътрешностите и люспите. Осолете го и го оставете около час, за да си поеме от солта.
В подходяща тава нарежете лука, праза и заедно с олиото го сложете във сгорещената фурна. Измийте и нарежете морковите, чушките и гъбите и ги добавете в тавата. Гответе, докато зеленчуците омекнат.
Прибавете доматеният концентрат, захарта и сложете шарана. Полейте с виното и соевият сос. Поръсете със сухия магданоз, добавете дафиновият лис, орехите и чесъна.
Печете до златиста коричка. Обърнете шарана и запечете и от другата страна.
Размийте брашното с малко вода и го изсипете към зеленчуковата смес. Разбъркайте и допечете 2-3 мин.
Гарнирайте печената риба с лимон.
Коментари