Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Сарми»Сарми запечени във фурна с червен пипер

Сарми запечени във фурна с червен пипер

Сарми запечени във фурна с червен пипер
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
150 мин.
Общо
180 мин.
Порции
10
"Тези сарми са зимния хит Вижте как да си ги приготвите"

Необходими Продукти

  • кисело зеле - 1 средно голяма зелка
  • ориз - 1 ч.ч.
  • гъби - 200 г
  • кайма - 300 г
  • лук - 1 глава
  • олио - 1 ч.ч.
  • джоджен - 1 с.л. сух
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отстранете листите от зелката и изрежете бялата част.

В мазнина задушете лука и гъбите. Добавете измития ориз и когато се позапържи, прибавете каймата.

Разбъркайте добре и свалете от котлона. Поръсете с джоджен. Оставете 10-15 мин. оризът да поеме течността и да набъбне.

Сложете във всеки лист от плънката и завийте сармите. Наредете ги в подходяща тенджера и ги затиснете. Залейте ги с топла вода.

Гответе на бавен огън 2 часа. Готовите сарми наредете в тава. Налейте от соса, поръсете ги с червен пипер.

Напръскайте сармите с олио и ги запечете във фурната до златисто!

Сармите запечени във фурна с червен пипер са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Мартина Тракова
Мартина Тракова
Много харесвам запечени сарми.
03.02.2016 10:17