Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Студени супи»Таратор»Зимен или сиромашки таратор

Зимен или сиромашки таратор

VeskaVeska
Новак
155217
Зимен или сиромашки таратор
Снимка: Veska
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
Порции
4
"Онези, които предната вечер са прекалили с пиенето, ще ви кажат,че това е и перфектното средство за борба с махмурлука"

Необходими Продукти

  • зелева чорба - 400 мл
  • люти чушки - 2 - 3 сухи, червени
  • праз - 1 не много голям стрък
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В зелевата чорба се нарязват на ситно червените шушки и празът. Всичко се обърква и разядката е готова за консумация.

Зелевата чорба или още е известна като армейска чорба или зелев сок, е типично зимен продукт, който се използва в нашия регион за различни ястия.

Най-често се използва като се смесва с вода в която се варят пълнени чушки, или се прави нашата капанска супа.

Зимният таратор е много подходящ като допълнение към яхния със зрял боб, или печена пържола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: