Френска салата

Френска салата
Снимка: Веселина Константинова
1 / 14
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
10
"Въздушна и много вкусна френска салата, която ни вдъхновява към нови кулинарни преживявания"

Необходими Продукти

  • картофи - 3 - 4 бр. средно големи сварени
  • яйца - 3 бр. сварени
  • сирене - 200 г
  • кисело мляко - 1 кофичка (400 г)
  • майонеза - 1 кофичка (200 г)
  • маслини
* мерки и количества

Видео към рецептата

Начин на приготвяне

Смесете киселото мляко и майонезата. Сложете от соса на дъното на дълбока купа.

Настържете картофи. Покрийте ги със соса.

Настържете пласт от сиренето. Сложете пласт настъргани яйца. Полейте със сос.

Редувайте така до свършване на продуктите. Най-отгоре полейте със сос и настържете сварени яйца.

Гарнирайте френската салата с маслини.

Ако рецептата ти харесва, опитай и другите ни предложения за картофена салата или си направи една картофена торта.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
531
41
31
20
11
Дай твоята оценка:

Коментари

Диляна
Диляна
Аз слагам и настъргани кисели краставички. Става страхотно. А някои приятели слагат и колбаси, но лично аз предпочитам постния вариант.
03.02.2016 16:42
6
2
гълъбина тодорова
гълъбина тодорова
зашто трябва да слагаме маѝонеза при наличието че слагаме варени яѝца са подобре зашто са варени при маѝонезата те са сурови и неса много за предпочита и копешката се приготвя от ячен прах това е моето мнение.
02.02.2016 13:52
8
24
1
Покажи всички подкоментари
Веселина Константинова
Веселина Константинова
По принцип съотношението майонеза - мляко е 2:1.
30.01.2016 09:23
10
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
Приготвям я обикновено по празници и поводи, когато се консумира и алкохол.
29.01.2016 05:18
5
2
Viktoriq
Viktoriq
Обожавам тази салата, въпреки че е доста калорична. :)
29.01.2016 01:16
4
1
Мирела
Мирела
Защо френска?Много,много стара рецепта всички мои приятелки са я правели като сме си гостували.Аз съм на 56години.
28.01.2016 13:48
7
1
Покажи всички подкоментари
Наталиа Петрова
Наталиа Петрова
Аз започвам с пласт картофи и върху него поливам соса.
28.01.2016 12:32
1
1
Марияна
Марияна
Изобщо не е френска... ама хайде. Знаем я и в по-изчистени варианти. Любима за всчики, които са я опитвали. Дори с нея спечелих един конкурс в списание Бон Апети преди 15-тина години! Поздравления за поста, да ни напомня и други да я опитат!
28.01.2016 12:06
5
2
Admin
Admin
Рецептата е прекрасна, само за този месец има над 75 000 прочита. Благодарим на Веселина за добрата идея!

Ако на някой не му харесва, може да предложи по-добра! Добавянето на рецепти е съвсем лесно.
28.01.2016 02:04
8
2
Георгиева
Георгиева
Аз я знам като салата "Дипломат" :) И в соса има чесън.
27.01.2016 22:00
1
1
Покажи всички подкоментари
гост
гост
да и аз слагам малко чесън и черен пипер,както и фузили.
25.01.2016 14:39
2
1
sevdalina valcheva
sevdalina valcheva
Направих я стана много вкусна ,но нещо липсваше някакъв аромат може би действително с чесън ще е по добре
25.01.2016 13:46
1
1
Веселина Константинова
Веселина Константинова
В описването на продуктите и рецептата, съм пропуснала още един продукт - 200 г кашкавал.
Салатата е млечно-яйчена и се редуват всички съставки при подреждането.
17.01.2016 19:31
9
1
2
Покажи всички подкоментари