Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Пълнени патладжани»Патладжан на фурна с кайма и домат

Патладжан на фурна с кайма и домат

Патладжан на фурна с кайма и домат
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
45 мин.
Порции
5
"Ако предложите твърде вкусно ястие на гостите си, много е вероятно да си поръчат допълнително"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр. средно големи
  • лук - 2 глави
  • кайма - 300 г
  • домати - 2 бр.
  • чубрица
  • мазнина - за пържене
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измитите и нарязани патладжани на колелца сложете за около 15 минути в подсолена вода.

Отцедете и ги подсушете. Запържете ги за кратко в сгорещена мазнина.

Нарязания на ситно лук задушете в мазнината, в която сте пържили патладжана. След като лукът се задуши, добавете и каймата и разбъркайте.

В сгорещена тава с незалепващо покритие наредете ред патладжани. Върху всяко кръгче сложете от плънката с кайма.

Поръсете с чубрица, сложете отгоре отново кръгче патладжан.

Завършете, като сложите кръгче домат и запечете пълнените патладжани за около 15 мин.

Патладжанът на фурна с кайма и домат е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зори
Зори
Страхотна рецепта Веселина! Съчетанието патладжан, кайма и домати е съвършенство.......!
Само бих добавила мъъъничко наситнен чесън и магданоз за поръсване накрая, защото много ги обичам в тази комбинация!
12.10.2017 10:05
1