Свежа лимонова торта

28/12/2015
Приготвяне50 мин.
Готвене40 мин.
Общо90 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо2 118
  • Преглеждания за месеца53
  • Преглеждания за седмицата23
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.7 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със захарта на сняг с помощта на миксер.

Добавете жълтъците, продължавайки да разбивате. Сипвайте брашното лъжица по лъжица, като разбърквате.

Прибавете бакпулвера и настърганата лимонова кора. Объркайте до хомогенна смес.

Разделете сместа на две части и изпечете блатове.

За да направите крем, сложете водата да заври заедно със захарта. Добавете лимоновия сок. На тънка струйка прибавяйте размитото в малко вода брашно и бъркайте до сгъстяване. Свалете крема от котлона и прибавете жълтъците. Разбъркайте и оставете крема да се охлади.

За да направите глазурата, разбийте белтъците с пудрата захар до сгъстяване. Сглобете тортата, като намажете блатовете с крема и ги слепите. Намажете и отгоре. Изсипете глазурата и загладете.

Гарнирайте с орехи. Украсете с лимон и мента или маточина.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Веселина Константинова
Много лек десерт.
0
0