Благодаря за рецептата. Получи се много вкусна и лесна торта - няма какво да се сгреши. Съставките са традиционни за българката кухня, с които разполага почти всяка домакиня. Кремът има свеж приятен лимонов вкус.
За блатовете сложих по-малко захар - 5 лъжици. Опекох ги в малк кръгла тавичка. Единия блат се опитах да разрежа, защото ми се стори не достатъчно тънък, но не се получи добре и другия го оставих както е.
Кремът трябва да се сгъсти достатъчно преди да се добавят яйцата. След като се добавят яйцата е рисковано да се сгъстява, за да не се пресече. При мен кремът стана малко на бучки, но не беше фатално.
Глазурата е красива, бързо се приготя и с приятен вкус. Орехите също са подходящи. За украсата използвах листа от мандарина, защото нямах мента.
Добре е тортата да се направи от предния ден, за да са сочни блатовете. Ако е за същия ден, може да се сиропират.
За блатовете сложих по-малко захар - 5 лъжици. Опекох ги в малк кръгла тавичка. Единия блат се опитах да разрежа, защото ми се стори не достатъчно тънък, но не се получи добре и другия го оставих както е.
Кремът трябва да се сгъсти достатъчно преди да се добавят яйцата. След като се добавят яйцата е рисковано да се сгъстява, за да не се пресече. При мен кремът стана малко на бучки, но не беше фатално.
Глазурата е красива, бързо се приготя и с приятен вкус. Орехите също са подходящи. За украсата използвах листа от мандарина, защото нямах мента.
Добре е тортата да се направи от предния ден, за да са сочни блатовете. Ако е за същия ден, може да се сиропират.