Начин на приготвяне
Картофите се сваряват, отцеждат и се намачкват с вилица. Смесват се с един ситно нарязан лук, чубрица, сол, черен пипер, маслини, нарязани на ситно, парченца топено сирене и с готварската сметана Разбърква се добре.
Каймата се омесва с яйцето, отцедения хляб, чубрица, кимион, ситно нарязан лук. Разделя се на 6 топчета. В намаслени форми за мъфини се поставя по едно топче кайма и се притиска като блат.
Печем за кратко до готовност на каймата. Изважда се и отгоре се поставя картофена плънка по 1-2 с.л., като се притиска с лъжица.
Отгоре се поръсва настърган кашкавал. Връщаме във фурната и запичаме за 15 минути, докато се зачерви кашкавалът.
Поднасяме в чиния със салата по избор! Вкусно и ефектно!
Коментари
Благодаря за рецептата!